top of page

 

 

 

Eva was gefascineerd door het instrument piano zodra haar vader haar als peuter liet tokkelen op het klavier. Ze kreeg verschillende liedjes aangeleerd en het bleek al snel dat ze muzikaal aangelegd was. Haar interesse voor het instrument groeide steeds meer en op haar 7e begon ze aan een muziekopleiding aan de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans te Beringen. Ze combineerde haar muzieklessen met de intensieve sport acro-gym, haar tweede hobby. Uiteindelijk moest ze hiermee stoppen van de dokters omwille van haar gezondheid. Hierdoor kon ze zich nog meer toespitsen op het piano spelen. Haar voornaamste favorieten werden Chopin, Mozart en Claude Debussy

 

Eva groeide op in een christelijk gezin en ging iedere zondag mee naar de Evangelische dienst. In deze diensten werd er enorm veel gezongen en zo werd Eva gepassioneerd door het zingen. Daardoor begon ze veel te luisteren naar zangeressen zoals Lauryn Hill, Aretha Franklin, Kelly Clarkson, Stacie Orrico, Christina Aguilera, Alicia Keys en Whitney Houston. Ze kreeg les van Heidi Minten en Inge Minten voor piano en zang waar Eva zich ten volle kon ontplooien als pianist en zangeres.

 

Ze was 13 jaar toen ze voor het eerst liedjes begon te schrijven. Haar allereerste lied Thank You, een danklied naar God toe, nam ze op in Studio Recall. Die single belandde in handen van o.a. Das Pop waarmee Eva’s nonkel toentertijd samenwerkte. De band was onder de indruk en nodigde haar uit in hun studio te Gent. Eva was 14 jaar toen ze de kans om voor een lange tijd samen te werken met de mannen van Das Pop. Samen werkten ze haar nummers uit waarvan er uiteindelijk ongeveer 13 op CD belandden. Ondertussen nam haar nonkel haar geregeld mee naar concerten waar hij moest werken en kwam Eva in contact met verschillende professionele artiesten. Zo mocht ze bijvoorbeeld ook backingvocals inzingen op één van Flip Kowliers platen.

 

Producer Wouter Van Belle contacteerde Eva toen ze 17 jaar was. Na enkele keren samenwerken in de studio bood Van Belle haar een platencontract aan dat ze pas tekende op haar 18e. Vervolgens werkten ze aan een eerste album waar, buiten Das Pop, muzikant Senne Guns en producer Andrew Powell aan meewerkten. Het album werd deels opgenomen in één van de Abbey Road studio’s te Londen wat voor haar een onbedenkelijke ervaring was. In de zomer van 2011 kwam haar eerste single Shine uit die werd opgepikt door Radio 2. Iets later in datzelfde jaar werd Eva gevraagd om deel te nemen aan de nieuwe talentenshow The Voice van Vlaanderen. Na lang nadenken besloot ze haar kans te wagen. Ondanks haar redelijk snelle exit uit de show heeft ze zeker geen spijt van haar deelname. Met haar cover van de wereldhit If I ain’t got you liet ze een blijvende indruk achter. Die cover werd haar volgende single die ook airplay kreeg op Radio 2  en MNM. Ondertussen verbreedde ze haar horizon door de richting jazz te volgen bij pianist Ewout Pierreux aan De! Kunsthumaniora in Antwerpen en werkte ze haar album af. Ze kreeg ook de kans om een duet te zingen met Koen Wauters onder begeleiding van het Brussels Philharmonic Orchestra tijdens het Gents Filmfestival. Daarop volgden veel positieve reacties. Ook haar bijdrage als vaste artieste in de show van sportjournalist Stef Wijnants gaf haar de gelegenheid om op te treden in vele CC’s doorheen heel Vlaanderen. 

 

In 2014 mocht ze bijna België vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival, ze zong haarzelf de finale in tijdens de nationale tv-voorrondes. De finale werd live uitgezonden vanuit het Sportpaleis van Antwerpen waar ze de derde plaats behaalde. Haar liedje, Nothing is Impossible, werd geschreven door Mick Lee, Pernille Georgi, en Chris 'Ruff Diamond' Robinson, en geproducet door Yannic Fonderie. Haar performance werd onthaald met lovende commentaren en vervolgens werd het lied een succesvolle single.

Haar eerste album, waar behalve één cover allemaal eigen nummers opstaan, ligt sinds 2012 in de winkels. Nu is ze volop bezig aan haar nieuwe nummers. Buiten haar muzikaal talent is Eva vooral opmerkelijk door haar uitgesproken mening en persoonlijkheid. Ze weet dat de weg moeilijk is maar laat dat niets veranderen aan haar liefde voor muziek en zet ze door!

Biografie
Eva Jacobs fotograaf Selina De Maeyer

English

bottom of page